yaf | ||
|
چند روزی است از خبر شیوع آنفلوآنزا ی H1N1 درکشورمان می گذرد و حتما شنیده اید که آنفلوآنزا ی فصلی در چند روز گذشته، زمینه مرگ بیش از ۳۰ نفر از هموطنان را فراهم کرده است. به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیماری آنفلوانزا از نوع آنفلوانزای H1N1 اکنون جزو آنفلوانزاهای فصلی و معمولی در کشور است و هر سال مواردی از ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را در کشور داریم. دکترهاشمی افزود: به نظر می رسد امسال تعداد موارد این بیماری نسبت به سال های گذشته اندکی افزایش یافته است که بخشی از آن به علت ورود اتباع بیگانه از کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی است. تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب زیبا کاوه ای متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود:یکی از مهمترین راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا یا تخفیف عوارض آن، تقویت سیستم ایمنی بدن است و برای اینکه سیستم ایمنی بدن بهترین کارایی را داشته باشد نیاز به یک برنامه غذایی صحیح داریم. رژیم غذایی آنفولانزارژیم غذایی آنفولانزا وی ادامه داد: معمولا کسانی در معرض خطر بیشتر این بیماری هستند که به دلایل مختلف سیستم ایمنی ضعیفی دارند مانند کودکان زیر پنج سال، افراد بالای ۶۵ و زنان باردار که نیاز به خود مراقبتی زیادی نسبت به سایر افراد دارند.کاوه ای با بیان اینکه برنامه صحیح غذایی می تواند از بروز بسیاری از بیماری پیشگیری کند ادامه داد:علاوه بر رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزا انتخاب مواد غذایی مناسب فصل سرما از راهکارهایی برای کاهش ابتلا به این بیماری به شمار می رود. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مواد مغذی مختلفی در تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی موثرند هستند افزود:ویتامین C یکی از مهمترین ویتامین هایی است که نقش مهمی در کاهش سرما خوردگی و همچنین آنفلوانزا ایفا می کند.این ویتامین علاوه بر تقویت گلبول های سفید، سبب افزایش تعداد آنتی بادی های اینترفرون شده که به سیستم دفاعی بدن کمک می کند.این ویتامین در گوجه فرنگی، مرکبات، کیوی، توت فرنگی، سیب زمینی، فلفل و کلم ها یافت می شود. وی ادامه داد:ویتامین D نیز با کمک در تولید عوامل ضد میکروبی، نقش اساسی در دفاع بدن در مقابل بیماری ها دارد. وی با اشاره به عنصر روی اظهار کرد: روی ماده حیاتی برای سیستم ایمنی بدن است و قادر است طول دوره سرماخوردگی را کوتاه تر ساخته و بهبودی را تسریع بخشد. منابع غذایی اصلی روی در گوشت قرمز، غذاهای دریایی، گوشت ماکیان، پنیر، ماست، لوبیای خشک، مغزها، غلات کامل، غلات صبحانه وجودد دارد . رژیم غذایی آنفولانزا وی با اشاره به غذاهای محلی و بومی افزود :استفاده از انواع آشها، سوپ ها و عدسی از جمله مواد مغذی است که برای تقویت سیستم ایمنی لازم است. کاوه ای توصیه کرد :استفاده مرتب از مایعات و البته استراحت کافی و خواب مناسب و کنترل استرس عوامل غیر تغذیه ای هستند که با تقویت سیستم ایمنی به طور عام برای پیشگیری از بیماری های مختلف از جمله آنفلوآنزا و سرماخوردگی بسیار موثرهستند. به گفته وی افرادی که برنامه غذایی اصولی و مناسبی دارند شدت سرما خوردگی و تعداد دفعات آن به مراتب کمتر، و دوره بیماری کوتاه تری دارند. کاوه ای توصیه کرد در کنترل آنفلوانزا رژیم غذایی مناسب، شستن مکرر دست ها، ورزش متعادل و مکرر، استراحت و خواب کافی و واکسیناسیون مانع از ابتلا شده و در صورت ابتلا بهبودی را سرعت می بخشد. فرق آنفلوآنزا با سرماخوردگی کاوه ای ادامه داد: سرما خوردگی عوارض کمتری دارد وبه راحتی قابل درمان است و به شدت بیماری آنفلوآنزا خطرناک نیست. انواع آنفلوانزا شاه کلیدهای مقابله با آنفلوانزا ویروس آنفلوانزا مدت ها در هوا پخش می شود و از طریق بینی، دهان، دست دادن، عطسه، سرفه، حرف زدن و روبوسی قابل انتقال است بنابراین:۱- دست ها را به طور منظم با آب و صابون شست وشو دهیم۲- هنگام احوالپرسی از بوسیدن و دست دادن خودداری کنیم۳- از مالیدن و تماس دست آلوده با چشم ها، بینی و دهان خودداری کنیم۴- هنگام سرفه یا عطسه، بینی و دهان خود را دستمال کاغذی بپوشانیم۵- دستمال استفاده شده را به طور مناسب دفع کنیم۶- اگر در خود علائم شبه آنفلوانزا دیدیم در منزل بمانیم و از حضور در مکان های عمومی پرهیز کنیم۷- درصورت مشاهده علایم شبه آنفلوآنزا به پزشک مراجعه کنیم پر واضح است که راهکاری قطعی برای پیشگیری از این بیماری در دست نیست و تنها می توان برخی توصیه های موثر در کاهش احتمال ابتلا به آن را در دستور کار قرار داد؛ از آنجاییکه کودکان کمتر قادر به رعایت اصول بهداشتی بوده و سیستم ایمنی بدنشان ضعیف تر است (از سطح ایمنی هومورال پایین تری برخوردارند) بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار داشته و بزرگترین ناقل آنفلوانزا محسوب می شوند، لذا مراقبت بیشتر از کودکان در مقابل این ویروس، جلوگیری از ورود بیماری به خانه بوده و نوعی روش پیشگیرانه محسوب می شود. رژیم غذایی آنفولانزا شاید بد نباشد که بدانید ویروس آنفلوانزا میتواند چندین روز در خارج از بدن و حتی در محیط بیجان زنده بماند و به این دلیل بد نیست که بعد از استفاده از وسایلی که در اماکن عمومی قرار دارند، مثل میز رستوران، دستگیره در ، وسایل حملونقل عمومی، دستگاه خودپرداز بانک، تلفن عمومی و … ، شستن دستها را در دستور کار قرار داده و درصورتی که خود مشکوک به ابتلا به آنفلوانزا هستید، حتما هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینیتان را بگیرید.
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ اسفند ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۷:۱۷ ] [ pari ]
|
|
[RSS ] [Weblog Themes By : mobinblog.ir] |